Iket Hulu

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Iket Hulu

Post by gprayoga on Sat Feb 14, 2009 9:52 am

Keurnambahan pangaweruh ngeunaan dangdanan urang sunda baheula, urang pedar ngeunaan "Iket"

Ningali tina pungsina, iket gunana keur nutupan hulu boh tina panas atawa naon wae.

Kaen nu dipake keur iket wangunan aya nu pasagi opat aya oge nu pasagi tilu. Motip batikna rupa-rupa, aya nu make galeuh bodas di tengahna aya nu polos atawa sakabehna dibatik. Biasana motipna katuncar mawur atawa motip garutan.
Urang baduy Jero iketna warnana hideung, mun urang baduy luar warnana bulao/biru motip dangdaunan.

Wangun jadina, aya sababaraha wangun iket, diantarana:
1. Barengkos keong,
2. Barangbang semplak,
3. Mundinglaya-an,
4. Bendo,
5. Lelengseran, jsb.

Mun nilik tina lima jenis wangun iket diluhur wangun dasarna nyaeta barengkos keong. Mun barengkos keong diudar luhurna terus dikatukangkeun wanguna jadi barangbang semplak.
Mundinglaya-an jeung lelengseran wangunan hampir sarua. Mun lengser mah diasupkeun tungtungna ka jero, tah mun mundinglaya-an diasupkeunana ti luar hareup. He..he... rada hese'nya ngabayangkeunana...
hampura teu make gambar/poto-na. mangga ka rengrengan senbud pang nambihankeun gambar/atawa potona...., dihaturanan....

Kakiranganana mangga ditambihan kunu sanes....diantos


Gilly- PMA 2010
he..he... lauk, lauuuk......!!

gprayoga
P M A
P M A

Male
Jumlah posting : 11
Age : 34
Lokasi : Di dieu yeuh......
Registration date : 01.02.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Iket Hulu

Post by kiki on Sun Feb 22, 2009 5:56 pm

sono yeuh ka training iket ala kang gilly

kiki
Panitia PMA
Panitia PMA

Male
Jumlah posting : 110
Age : 30
Lokasi : Lab Medik
Registration date : 24.10.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Iket Hulu

Post by ainKobra on Tue Mar 10, 2009 8:21 pm

weduun.. lengkaap geuningan taah.

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Iket Hulu

Post by Sponsored content Today at 4:36 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik