Seni Lauk, eh Lais he..he...

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Seni Lauk, eh Lais he..he...

Post by gprayoga on Fri Feb 06, 2009 8:35 pm

nu kabeneran pernah ningali seni lais meureun geus teu bireuk.
Kasenian lais biasana dipagelarkeun dina acara hajatan ngawinkeun atawa nyunatan. Sasakali mah dipaenkeun dina acara kagiatan-kagiatan diluar eta.

Seni lais mangrupakeun kasenian kaparigelan gugulayunan dina luhureun tali.
Tukang lais gugulawingan dina tali nu ditalikeun kana dua tangkal awi. Awi nu dipake biasana awi bitung nu badag.
Dina mintonkeun lais biasana diadumaniskeun jeung seni kawedukan (jiga debus). Oge aya bodorna sagala.
Kiwari geus aranglakangka nu nanggap lais, alesanna sederhana mun nanggap lais sok "JAPAR" (jahat parab) sabab dina sarombongan seni lais bisa nepika 30 urang jalma. Nu boga hajat leuwih mending nanggap elektunan tibatan nanggap lais.

Samemeh prung maen, biasana kokolot rombongan sok mapatkeun heula jampe keur kasalametan, khususna nu maen lais.


-Diropea tina sagala sumber-

gprayoga
P M A
P M A

Male
Jumlah posting : 11
Age : 34
Lokasi : Di dieu yeuh......
Registration date : 01.02.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Seni Lauk, eh Lais he..he...

Post by Sina on Sat Feb 07, 2009 8:18 am

hatur nuhun Kang Gilly... sapertosna kantos ningal... sok atuh diguar deui kasenian anu sanes...

Sina
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Jumlah posting : 384
Registration date : 28.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Seni Lauk, eh Lais he..he...

Post by ainKobra on Tue Mar 10, 2009 8:17 pm

oowh kitu nya.. leres2. sae..

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Seni Lauk, eh Lais he..he...

Post by Sponsored content Today at 4:37 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik