B S N A J B

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

B S N A J B

Post by Sekretaris Daerah on Tue Apr 17, 2007 4:56 pm

Basa Sunda Nu Alus Jeung Bener

Saleresna, kumaha sih basa sunda nu bener teh, anu merenah, anu ..nya kitu lah.

Sekretaris Daerah
Admin

Male
Jumlah posting : 759
Age : 45
Lokasi : .:: dimana bumi dipijak ::.
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://lssitb.editboard.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by bupati on Wed Apr 18, 2007 8:21 pm

masih absurd topik teh?
kumaha nya, reuk ngeusian thread ieu teh?

nu bade dibahasa naona?

bupati
Pembina Utama
Pembina Utama

Male
Jumlah posting : 632
Age : 35
Lokasi : Bandoeeeng
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://rusmawan.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by Sekretaris Daerah on Thu Apr 19, 2007 8:32 am

bupati wrote:masih absurd topik teh?
kumaha nya, reuk ngeusian thread ieu teh?

nu bade dibahasa naona?

naon atuhnya penjelasana
maksudna teh, kumaha sih berbasa sunda nu bener teh, samacem tutorial basa sunda lah.
kitu meureun.

Sekretaris Daerah
Admin

Male
Jumlah posting : 759
Age : 45
Lokasi : .:: dimana bumi dipijak ::.
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://lssitb.editboard.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by ando on Thu Apr 19, 2007 4:17 pm

tah nu bener teh nu kumaha nya basa sunda teh?
anu saluyu undak usuk basa nu tos diajarkeun ti sd neupikeun ka smp?
atau basa sunda nu masih keneh dipake ku saderek-saderek di banten?

da cenah mah basa sunda nu asli keneh mah teu aya nu ngarana basa kasta (jiga tuang kanggo kolot,neda kanggo nyalira,jajablog keur kasahanya?) jadi basana sadarajat jiga bahasa inggris, rek ka bapa,ema, nyebutna you weh

ando
Panitia Dies
Panitia Dies

Male
Jumlah posting : 142
Age : 35
Lokasi : nomaden..around indonesia
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by NengLin on Mon Apr 23, 2007 12:57 am

Ieu topik ngeunaan bahasana hungkul???
Teras anu dicarioskeun naon??
Bilih sami sareng topik anu sanes.
Engke janten ngacapruk deui.
Atanapi siga kamus basa sunda, aya anu basa loma, sedenga, kasar jeung sajabana???

NengLin
Panitia PMA
Panitia PMA

Female
Jumlah posting : 118
Age : 30
Lokasi : "There's no place like Home"
Registration date : 19.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by Sekretaris Daerah on Mon Apr 23, 2007 8:45 am

yah saena kumaha kitu basa Sunda teh,
sami sareng ngacapruk, mung didieu mah ngacaprukna pami tiasa nganggo basa sunda, teras pami aya nu lepat, tiasa saling silih menerkeun.
kitu kirang langkung na mah.

_________________
Satpol PP siap-siap minggu-minggu ieu urang ngayakeun razia... razia PMA

Sekretaris Daerah
Admin

Male
Jumlah posting : 759
Age : 45
Lokasi : .:: dimana bumi dipijak ::.
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://lssitb.editboard.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by cidfofa on Tue Apr 24, 2007 9:05 pm

bade naros...

dupi bahasa sunda-na kadang, sometime, naon nya?
asa teu raos upami 'menyelipkan' kecap 'kadang' dina runtuyan basa sunda. Eh, tapi upami emang kitu mah teu nanaon.. Smile
hatur nuhun..

cidfofa
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 294
Age : 30
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://seeastrid.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by NengLin on Tue Apr 24, 2007 10:54 pm

Sok pacampurnya basa sunda sareng basa indonesia teh..
Saleresna mah kecap 'kadang' teh aya dina basa sunda oge.
Biasa mah aya dina kalimat 'kadang wargi'.
Ieu mah kedah naros ka Eksenbud..
Bilih abdi lepat masihan terang..
Bayu kedah lebet ka porum yeuh...

NengLin
Panitia PMA
Panitia PMA

Female
Jumlah posting : 118
Age : 30
Lokasi : "There's no place like Home"
Registration date : 19.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by K-daR on Mon Apr 30, 2007 11:14 am

kadang = sakapeung
kadang-kadang = kakapeungan

kitu saterang abdi mah he..he..

K-daR
-*- Demang -*-
-*- Demang -*-

Male
Jumlah posting : 269
Age : 29
Lokasi : Aula Timur, Hot Spot Comlabs, CC, HotSpot, TelkomNet, Speedy, jrrd
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by Fasa on Thu May 03, 2007 5:43 pm

naros ah,
panasaran ari padanan kata2 ieu dina basa indonesia naon nya? :
- sangkilang
- mangkaning
- pirage
- piraku

nuhun ah, di antos pisan

Fasa
P M A
P M A

Jumlah posting : 24
Registration date : 25.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by egi on Thu May 03, 2007 6:49 pm

Fasa wrote:naros ah,
panasaran ari padanan kata2 ieu dina basa indonesia naon nya? :
- sangkilang
- mangkaning
- pirage
- piraku

nuhun ah, di antos pisan

Ari mangkaning jeung pirage, eta mangrupikeun singkatan, siga SD, SMP......percaya teu?
Mangkaning mangrupakeun gabungan "mangka geuning" ari pirage "pira oge". Mangga we pilarian harti pira oge mangka geuning naon wae....

egi
Pemaen Pagelaran
Pemaen Pagelaran

Male
Jumlah posting : 51
Registration date : 19.04.07

Lihat profil user http://www.friendster.com/papanaza

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by Sekretaris Daerah on Mon May 07, 2007 7:55 pm

http://sunda.wordpress.com/

blog nu lumayan kanggo diaos, mugia tiasa masihan mangpaat

_________________
Satpol PP siap-siap minggu-minggu ieu urang ngayakeun razia... razia PMA

Sekretaris Daerah
Admin

Male
Jumlah posting : 759
Age : 45
Lokasi : .:: dimana bumi dipijak ::.
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://lssitb.editboard.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by Kang Ihsan on Tue May 08, 2007 10:39 pm

saleresna mah pami bade milarian padanan kata basa sunda dina basa indonesia mah teu tiasa kitu wae..
kedah ditingal oge konteks penggunaanna dina kalimat.
nya kitu oge tina basa indonesia ka basa sunda.

Kang Ihsan
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 339
Age : 38
Lokasi : di payuneun komputer
Registration date : 29.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: B S N A J B

Post by Sponsored content Today at 4:37 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik