Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Halaman 1 dari 2 1, 2  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by Sekretaris Daerah on Wed May 02, 2007 6:59 pm

Rampak Kendang merupakan sajian kesenian yang memainkan kendang (Gendang) lebih dari satu perangkat secara bersama-sama. Rampak dalam bahasa Sunda berarti bersama-sama atau serempak, sehingga Rampak Kendang berarti bermain kendang secara serempak. Selain itu pula pada permainan Rampak Kendang ini ditampilkan pula keceriaan para pemainnya. Sehingga Rampak Kendang khususnya Rampak Kendang LSS ITB sering ditampilkan pada acara-acara pembukaan di lingkungan ITB atau pun di luar lingkungan ITB. Seperti pada Soft Openning dan Hard Openning Sasana Budaya Ganesha(SABUGA/STAC), Pembukaan Seminar Energi di Yogyakarta, Pembukaan Final Liga Basket Mahasiswa Indonesia di Bandung, dan lain-lain.







Tim Rampak Kendang di Jogja 1997








_________________
Satpol PP siap-siap minggu-minggu ieu urang ngayakeun razia... razia PMA

Sekretaris Daerah
Admin

Male
Jumlah posting : 759
Age : 45
Lokasi : .:: dimana bumi dipijak ::.
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://lssitb.editboard.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by bupati on Thu May 10, 2007 2:07 am

Uy, Ceuk Akang-akang ai, ai, Rampak Kendang pagelaran mana nu pang hadena?

Ceuk urang mah, basa di ciptakeun ku si dikdik (2002 nya), hanyakal tapi...
sound system butut pisan

bupati
Pembina Utama
Pembina Utama

Male
Jumlah posting : 632
Age : 35
Lokasi : Bandoeeeng
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://rusmawan.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by ando on Thu May 10, 2007 9:59 am

Ceuk urang mah, basa di ciptakeun ku si dikdik (2002 nya), hanyakal tapi...

memang kang dikdik lamun nyieun kesenian teh edun banget, ditambah sama kojonya yang u yeh juga giggle

ayeuna mah seus, kumaha cenah rampak kendang di LSS ayeuna?
pernah ningali sakapeung asa2 gimana gicuh, ningal kojona ge can betul keneh (kojona budak 2005 asanamah)

mudah2an berkembang terus lah..

ando
Panitia Dies
Panitia Dies

Male
Jumlah posting : 142
Age : 35
Lokasi : nomaden..around indonesia
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by NyiRoroKudil on Thu May 10, 2007 5:49 pm

iya.. smoga brkembang terus..
soalnya handsome level laki2 meningkat bbrp derajat saat maen (rampak) kendang.. heheh

HIDUP RAMPAK KENDANG !!

NyiRoroKudil
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 259
Age : 29
Lokasi : ganeca 10, babakan denki 337
Registration date : 30.04.07

Lihat profil user http://dillicioouuus.multiply.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by ando on Thu May 10, 2007 5:58 pm

soalnya handsome level laki2 meningkat bbrp derajat saat maen (rampak) kendang.. heheh

aih jadi malu Embarassed Embarassed Embarassed
pantes dari tadi kuping ko panas.. ada yang ngomongin taunya giggle giggle

ngopi cool juga

ando
Panitia Dies
Panitia Dies

Male
Jumlah posting : 142
Age : 35
Lokasi : nomaden..around indonesia
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by bupati on Fri May 11, 2007 1:56 am

NyiRoroKudil wrote:iya.. smoga brkembang terus..
soalnya handsome level laki2 meningkat bbrp derajat saat maen (rampak) kendang.. heheh

HIDUP RAMPAK KENDANG !!

Duh teu ngarti euy

Urutan Alus menurut urang
1. Ciptaan Dikdik tea
2. Pagelaran 99 (kang Agus)
3. Pagelaran 2001 (nu saeutikan tea)
4. Pagelaran 2000 (Joged Ochoy, mana tahan)
5. Pagelaran inopatipna uhe, uhe jarum sama gigin tomas

geus weh, urang teu apal deui kadituna mah

bupati
Pembina Utama
Pembina Utama

Male
Jumlah posting : 632
Age : 35
Lokasi : Bandoeeeng
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://rusmawan.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by Sekretaris Daerah on Fri May 11, 2007 7:41 am

jeung aya tepakan sepanjang masa,
eta alus oge,..STAC
"bang dung bang dung bang dung bang".. wew

_________________
Satpol PP siap-siap minggu-minggu ieu urang ngayakeun razia... razia PMA

Sekretaris Daerah
Admin

Male
Jumlah posting : 759
Age : 45
Lokasi : .:: dimana bumi dipijak ::.
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://lssitb.editboard.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by NyiRoroKudil on Sun May 13, 2007 3:12 pm

pak bupati... abdi mah teu apal sadayana nu disebatkeun da teu acan hirup di itb, komo di lss.

ntn rekamanna?
yah.. beda ajah...

ngadamel rpkd nu epol nya saha nu teu hoyong..
saha nu tiasa?
sy mah ngapalin stac aj sulit...
*hrs minum cerebrovit*

NyiRoroKudil
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 259
Age : 29
Lokasi : ganeca 10, babakan denki 337
Registration date : 30.04.07

Lihat profil user http://dillicioouuus.multiply.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by Kang Ihsan on Sun May 13, 2007 10:31 pm

uyut dari semua tepakan lss mah euweuh deui iwal ti tepakan trulak bang tea ning..

hadahh...
hayang nyobaan maen deui..
Basketball

Kang Ihsan
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 339
Age : 38
Lokasi : di payuneun komputer
Registration date : 29.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by Sekretaris Daerah on Mon May 14, 2007 9:32 am

Kang Ihsan wrote:uyut dari semua tepakan lss mah euweuh deui iwal ti tepakan trulak bang tea ning..

hadahh...
hayang nyobaan maen deui..
Basketball
emang beben tuh tepakan.
basa keur PMA ngan bisa nepi oray2an..
kadituna..nya kitu.
tapi emang ngeunaheun, dasarna maen RPKD rea pisan didinya

_________________
Satpol PP siap-siap minggu-minggu ieu urang ngayakeun razia... razia PMA

Sekretaris Daerah
Admin

Male
Jumlah posting : 759
Age : 45
Lokasi : .:: dimana bumi dipijak ::.
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://lssitb.editboard.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by K-daR on Sun May 20, 2007 9:46 am

ngomong-ngomong soal trulakbang,, taun ayeuna teh nuju d ajarkeun deui k angkatan 2006, ku K'Aski,,,

K-daR
-*- Demang -*-
-*- Demang -*-

Male
Jumlah posting : 269
Age : 29
Lokasi : Aula Timur, Hot Spot Comlabs, CC, HotSpot, TelkomNet, Speedy, jrrd
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by Sina on Wed May 23, 2007 11:40 am

geus teu apal deui tepakan2 rampak kendang... tapi lain masalah tepakanna sih, masalah nu maenna... baheula aya sanggar seni ti luar anu latihan di lss tepakan na oge edun pisan lah, ngan kitu hambar teu jiga urang mun maen... rame pisan... alokan na, gaya na pokona mah kabeh lah... urang paling resep tepakan pagelaran anu maen na barudak LSS 2001... heuheuehue... tanya kenapa...

Sina
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Jumlah posting : 384
Registration date : 28.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by NyiRoroKudil on Wed May 23, 2007 12:26 pm

hoyong naros..
naha di lss teu aya rampak kendang istri?
naha sy bareto hoyong diajar kendang tp kalah dicarekan?
naha nu dicarekanna kalah nu ngajarkeunna?
watir...

confused confused confused

NyiRoroKudil
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 259
Age : 29
Lokasi : ganeca 10, babakan denki 337
Registration date : 30.04.07

Lihat profil user http://dillicioouuus.multiply.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by Sekretaris Daerah on Wed May 23, 2007 2:47 pm

Kumaha lamun Rampak Kendang LSS teh , nayaga-na kabeh lalaki deui, jigana bakal pirame-eun tah.
kumaha??
da baheula mah lalaki kabeh nu maenna, pedah aya awewe so teh da euweuh jeleman, ayeunna mah geus rea pan lalakina,

_________________
Satpol PP siap-siap minggu-minggu ieu urang ngayakeun razia... razia PMA

Sekretaris Daerah
Admin

Male
Jumlah posting : 759
Age : 45
Lokasi : .:: dimana bumi dipijak ::.
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://lssitb.editboard.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by dadotea on Wed May 23, 2007 3:04 pm

NyiRoroKudil wrote:hoyong naros..
naha di lss teu aya rampak kendang istri?
naha sy bareto hoyong diajar kendang tp kalah dicarekan?
naha nu dicarekanna kalah nu ngajarkeunna?
watir...

confused confused confused

Apal nyalira meureun rampak kendang LSS teh siga kumaha,,,

Cengosna, heureuyna, gaya2na, cunihin na, kadang2 mah rada jorang.Ari
masalah tepakan mah, istri ge meureun tiasa ngudag, tapi gaya2 nya itu
Lho!!Tiasa wae sih pami gaya & tepakan disesuaikeun mah.Cobian we
carioskeun sareng Binlat...

Kapungkur ge pernah aya istri nu pernah ngiring latihan sareng mentas RPKAD, T'Ika sareng T'Eva (LSS 2000),,,

Asa reueus,,,,naon deuih!!??!

bounce bounce bounce Neutral bounce

dadotea
Pengurus Inti
Pengurus Inti

Male
Jumlah posting : 612
Age : 34
Lokasi : Bandung-Rantau-Sengata-Bunyu-Pendopo
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by dyprawira on Wed May 23, 2007 3:26 pm

Ya su atuh,, tukeuran we,, pamaen kendangna istri,, nayagana pameget,,
ke nu gaya awal + ngalok pas maen nya istrina,, kitu,,?
Suspect

dyprawira
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 314
Age : 34
Lokasi : Bandung selatan
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user http://www.friendster.com/7464312

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by Sina on Wed May 23, 2007 5:32 pm

setuju Do... ntah kenapa jadi setuju... masalahna mun mentas mah lain masalah ngeunah atawa heunteu ka anggota LSS tapi urang teh mawa ngaran LSS kaluar... da penonton mah moal paduli rek pameget atanapi istri anu maenna, nu penting mah ngeunah di tonton... kecuali rek nyieun modifikasi seni rampak kendang anu bisa dipaenkeun ku istri dan layak jual... kitu... tapi yah, terserah nu ngajalankeun sih... apeu lah dayeu kiteu nak status quo.. Smile Smile

Sina
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Jumlah posting : 384
Registration date : 28.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by egi on Wed May 23, 2007 6:21 pm

Neangan klip rampak kendang di youtube,......euweuh rekaman LSS, kalah ka budak Kabumi IKIP. Kenapa yah? Internet ITB udah kalah gituh ama IKIP? atau pada sibuk? ngala lauk?! Alakh.....
Cik atuh lah,....sing aya nu sahijieun Wink

egi
Pemaen Pagelaran
Pemaen Pagelaran

Male
Jumlah posting : 51
Registration date : 19.04.07

Lihat profil user http://www.friendster.com/papanaza

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by NyiRoroKudil on Thu May 24, 2007 5:05 pm

nya pami emangna teu kenging mah bilang ajah..
asal jelas alesannya apa..
kitu panginten, haturnuhun...

NyiRoroKudil
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 259
Age : 29
Lokasi : ganeca 10, babakan denki 337
Registration date : 30.04.07

Lihat profil user http://dillicioouuus.multiply.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by dyprawira on Thu May 24, 2007 5:53 pm

NyiRoroKudil wrote:...
asal jelas alesannya apa..
...
Salah satu ciri kualitas pengetahuan akan konsep kesenian di LSS sudah menurun jauh,,
Kamana atuh binlatna,,
Rek ngeusi di forum pengurus, tapi pengurusna oge tara ngaupdate,, rek nulis di bucur, karunya ka pengurus,, diteangan jelemana di LSS, hese,, geus diomongan, teu berubah,, cicing wae,,
Untung we kang sina teu apaleun,, lamun apal mah,, eh angger ketang ayeuna mah moal ambek2an deui kang sina na oge meureun,,

dyprawira
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 314
Age : 34
Lokasi : Bandung selatan
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user http://www.friendster.com/7464312

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by ainKobra on Fri May 25, 2007 2:17 am

salila kuring di lss asa can pernah ngarasaan kuring maen rpkad, eh pernah ketang meskipun jadi nayaga atawa pamaen kecrek oge..

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by dyprawira on Fri May 25, 2007 2:34 am

ainKobra wrote:salila kuring di lss asa can pernah ngarasaan kuring maen rpkad, eh pernah ketang meskipun jadi nayaga atawa pamaen kecrek oge..
Ah,, bohong kau Bil!
Ari basa kamari pan jadi kojo,, kojo sakti tea,,
mung ku tongkat ajaib hungkul,, bisa tah ngaharmoniskeun pamaen jeung nayaga,,
aing lss

dyprawira
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 314
Age : 34
Lokasi : Bandung selatan
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user http://www.friendster.com/7464312

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by dadotea on Fri May 25, 2007 9:16 am

dikdikyp wrote:
NyiRoroKudil wrote:...
asal jelas alesannya apa..
...
Salah satu ciri kualitas pengetahuan akan konsep kesenian di LSS sudah menurun jauh,,
Kamana atuh binlatna,,
Rek
ngeusi di forum pengurus, tapi pengurusna oge tara ngaupdate,, rek
nulis di bucur, karunya ka pengurus,, diteangan jelemana di LSS, hese,,
geus diomongan, teu berubah,, cicing wae,,
Untung we kang sina teu
apaleun,, lamun apal mah,, eh angger ketang ayeuna mah moal ambek2an
deui kang sina na oge meureun,,

Lamun urang ningali mah,karesep barudak ayeuna kana kesenian geus
menurun,nu kaciri mah barudak ayeuna teh leuwih resep ngalauk jeung
ngalauk...Kamarana atuh Ki Sunda teh????!!!

dadotea
Pengurus Inti
Pengurus Inti

Male
Jumlah posting : 612
Age : 34
Lokasi : Bandung-Rantau-Sengata-Bunyu-Pendopo
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by Kang Ibow on Fri May 25, 2007 9:49 am

Heu-euh nya Do,,,,,
Siga urang jeung maneh nya???
tunjuk aja tunjuk aja

Kang Ibow
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 353
Age : 35
Lokasi : Jakarta, Karawang, Bandung, tinggal pilih...
Registration date : 02.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by dyprawira on Fri May 25, 2007 11:00 am

Barudak,, Do,, Bow,, masalah eta mah urang floorkeun di topik lain nya,, nu ieu mah thread jang konsumsi publik,, ok bro!

dyprawira
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 314
Age : 34
Lokasi : Bandung selatan
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user http://www.friendster.com/7464312

Kembali Ke Atas Go down

Re: Kesenian di LSS : Rampak Kendang

Post by Sponsored content Today at 4:37 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 1 dari 2 1, 2  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik