Puisi Sunda..

Halaman 3 dari 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by nugar on Sun Dec 30, 2007 11:12 am

wanci yuswa tunggang gunung

wanci yuswa tunggang gunung
sagala nu ngarandapan narembongan
nyisit melit kana ati
matak eungap kana ambeukan

wanci yuswa tunggang gunung
sagala kahayang narembongan
bongan diri geus teu uni
nyalimpang kana dir sorangan

wanci yuswa tunggang gunung
kahoyong tinggal kahoyong
hoyong nyorang waktu katukang
matak mawa kasalempang

nugar
P M A
P M A

Male
Jumlah posting: 5
Age: 37
Lokasi: siliwangi
Registration date: 30.12.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by ainKobra on Tue Jan 01, 2008 6:52 am

hade euy.. aya tambihan puisi deui yeuh...

tapi kalem2.. saha nya nugar sareng manah teh??

kenging atuh ditepangkeun heula..

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting: 492
Age: 28
Lokasi: .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date: 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

puisi sunda

Post by Manah on Wed Jan 09, 2008 6:58 pm

peurih
Geter geter rasa numawa katresna
nganjang kana puserna kalbu
netep nanceb nurih kana sajeroning rasa
amparan kahayang ngolebat
nyipta manisna rasa kadeudeuh
sakapeung mindah jadi cimata nungumbara
ngalengkepan rasa kuciwa

Manah
P M A
P M A

Male
Jumlah posting: 5
Age: 38
Registration date: 30.12.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

puisi sunda

Post by nugar on Mon Jan 14, 2008 2:09 pm

Hate keubeuk kubangbaluh
hareupan ngiang ka jomantara
lalampahan pinuh kurasa kaduhung
bat rusras kamanehna ieu kuring tunggara teu mangih tungtung...
boa jaga bisa pakait dei
dina biruna langit di jomantara

nugar
P M A
P M A

Male
Jumlah posting: 5
Age: 37
Lokasi: siliwangi
Registration date: 30.12.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by manguing on Tue Jan 15, 2008 3:52 am

Harita
Basa layung ngahibar di jomantara
Basa cai ngagalura di samudera
aya panah sang pamanah rasa
nanceub nyeuceub kana jero dada
ngetok-ngetok panto haté
ngagedor-gedor ku gembok jajantung

Harita
Basa panonpoé édék ngampih
dina dipan papandayan
disimbutan ku caangna bulan
dibaturan ku kiceupna béntang
aya béja ti batara bayu
tuh diditu
disisi basisir
aya nu nganti-nganti

Göttingen, Muharram 1429 H

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting: 739
Age: 37
Lokasi: payuneun monitor
Registration date: 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by manguing on Tue Jan 15, 2008 4:21 am

Saha
Saha atuh anjeun téh
Ujug-ujug nyampak na lawang rasa
Ojol-ojol némbong dina impénan peuting
padahal wawuh gé heunteu,kenal gé heunteu
Naha
Naha anjeun bet ngagalaksak
kana rasa jeung pangimpénan
Göttingen,Januari 2008 M

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting: 739
Age: 37
Lokasi: payuneun monitor
Registration date: 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

puisi sunda

Post by nugar on Wed Jan 16, 2008 7:19 pm

Kumalayang dialam dunya

langit numendung kalimpudan ku mega hideung
angin ngahiliwir nyereset kana ati
matak ngageuingkeun lelembutan diri
ngan hiji gusti nuwidi numaha agung
balebat fajar ti wetan nyingraykeun hideungna mega peuting
batara alam nu endah mukakeun gapura sagara hirup
nubaris jadi lalakon hirup kumalayang dialam dunya

nugar
P M A
P M A

Male
Jumlah posting: 5
Age: 37
Lokasi: siliwangi
Registration date: 30.12.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

raheut manah

Post by Manah on Wed Jan 16, 2008 7:39 pm

Teuing

Hese pisan kuring cengkat
Hayang lumpat
sanggeus lilakuring tatu
alatan labuh kasagara tresna
Hese cape kuring nangtung
Rek ngalengkah ngan bati ngojengkang
nyandang kahayang nu teu bisa kasorang
Teuing iraha kuring bisa hudang

Manah
P M A
P M A

Male
Jumlah posting: 5
Age: 38
Registration date: 30.12.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by abahsangpenyamun on Wed Jan 23, 2008 11:47 am

usik eling malik eling

lamun enya jadi jagal
poma pahing ulah beuki daging
pan kabeureuyan mah lain ku tulang leuleunjeuran
tapi ku cucuk anu mucuk

tong pondok panempo heureut paneuteup
pan cilaut ge kungsi deukeut ka alak paul
masing telik masing apik nya diri
da lian ti katubruk domba, kaduhung mah tara tiheula

tolab mah ulah dibarung subaha
sing jadi kembang eros nu angger wae seungit
sok sanajan taya angin ngahiliwir
jiga sang bagaskara nu tanggoh di jomantara

abahsangpenyamun
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting: 289
Age: 32
Lokasi: iraha ka kodim deui?
Registration date: 23.04.07

Lihat profil user http://abahsangpenyamun.co.cc

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by natasukma on Sat Mar 15, 2008 8:52 am

ieu


ieu..
naon..
cinta?
birahi?

ieu..
naha..
sieun!
kasiksa!

ieu..
naon..
naha..

natasukma
P M A
P M A

Male
Jumlah posting: 12
Age: 30
Registration date: 01.12.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by bupati on Tue Mar 18, 2008 12:20 am

Mun Aya

Mun Aya mah
sok digeura-geura
ulah di engke-engke
matak nyura kana hate

Mun euweuh
sok geura diaya-aya
Ngan kade ulah ngaaya-aya
bisi jadi ayakan bolong
geus bolong jadi katoong

_________________
REU REUH YU!!!!

bupati
Pembina Utama
Pembina Utama

Male
Jumlah posting: 632
Age: 33
Lokasi: Bandoeeeng
Registration date: 17.04.07

Lihat profil user http://rusmawan.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by natasukma on Sat Mar 22, 2008 9:26 am

kade ah tong tuang-toong bilih bintitan..
kang..upami hbungannana ngaaya-aya sareng bolong naon nya...asa kirang ieu yeuh...kirang ngartos...maklum "lola".

natasukma
P M A
P M A

Male
Jumlah posting: 12
Age: 30
Registration date: 01.12.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by bupati on Fri Apr 11, 2008 11:36 am

natasukma wrote:kade ah tong tuang-toong bilih bintitan..
kang..upami hbungannana ngaaya-aya sareng bolong naon nya...asa kirang ieu yeuh...kirang ngartos...maklum "lola".

heheh, ieu mah da puisi na ngacapruk teu puguh, mun orok mah karek tiasa nyarios, nu penting mah raoseun weh, heu
teu kedah di ngartos-ngartos ka nata

_________________
REU REUH YU!!!!

bupati
Pembina Utama
Pembina Utama

Male
Jumlah posting: 632
Age: 33
Lokasi: Bandoeeeng
Registration date: 17.04.07

Lihat profil user http://rusmawan.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by Chebs on Sun Apr 13, 2008 8:07 pm

asw..

akang "pujangga",,yeuh urang boga tawaran menarik..
kamari di telpon ti Washington DC,,ti staf KBRI diditu,,trus ngobrol di email,,yeu kutipan emailna..

-------------------------------------------------------------------------------------
kang kiki,
dibawah ini, nina copy paste e-mail dari panitia acara pembacaan puisi yang nina ceritakan di telpon...

nina tunggu ya puisi sunda dan terjemahannya kedalam bahasa indonesia dalam 2 or 3 hari ini, temanya> Memperingati Bulan Puisi 'Chairil Anwar' dan Hari Kartini, yang keduanya jatuh pada bulan April, dan puisi itu harus bisa dibaca berikut terjemahannya dalam waktu 5 menit saja, karna emang itu sudah jatah waktu yang sudah ditentukan oleh panitia...

punten, kalo nina lancang minta tolongnya maksa... abis bingung kudu kamana deui...

oya, ulah hilap nama penulisnya... bilang ke penulisnya akan mendapatkan payung cantik dari KURING LSS... hehehehehe...



hatur nuhun pisan2,
~nina marzoeki


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apa khabar Mbak Nina Marzoeki ?

Kami berharap e-mail ini menjumpai Mbak Nina dalam keadaan sehat wal 'afiat. Sekaligus reminder, bahwa MaRDHI-2 akan segera kita gelar sebentar lagi.
Ř Sabtu, 26 April 2008
Ř KBRI, 2020 Massachusetts Avenue NW, Washington DC 20036
Ř Jam 7 pm sampai selesai.
Ř Tema : Malam Berkaca, Malam Berkaca-kaca
(Memperingati Bulan Puisi 'Chairil Anwar' dan Hari Kartini, yang keduanya jatuh pada bulan April)

Dan juga lewat imel ini, kami ingin meminta konfirmasi Mbak Nina sebagai pengisi acara MaRDHI kita ini.
Mbak Nina akan tampil membawakan puisi / membaca karya sastra hasil karya sendiri atau pujangga pujaan, silahkan saja. Kami ingin mengkompilasinya dalam buku acara.
Karenanya, perkenan Mbak Nina untuk me-reply imel kami, berikut attachment puisi atau karya yang akan dibawakan, sangat kami harapkan.
Terima kasih atas perhatian dan kerjasamanya ya, Mbak Nina.
Kami nantikan konfirmasinya.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

kumaha aya nu bisa?? diantos pisan puisi-na,,kirim via email ka cecebs_kiki@yahoo.com (email urang)..
deadline-na senen peuting..

Chebs
Pemaen Pagelaran
Pemaen Pagelaran

Male
Jumlah posting: 65
Age: 26
Lokasi: Tandang di medan
Registration date: 30.04.07

Lihat profil user http://muhrizki.tumblr.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: Puisi Sunda..

Post by abahsangpenyamun on Wed Aug 13, 2008 2:04 am

korek teh baseuh balas kaibunan
tangara peuting ngagayuh janari
sapeuting di sipatahunan...

keun.. sinah bentang nu jadi saksi
leuirna rasa nu kungsi nyaliara
pucuk hegar nu nganti usumna

malati teh gening cunduk ka na waktuna
dipetik dibawa mulang ku nu ngaliwat
pileuleuyan, pidua ka mantenna

abahsangpenyamun
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting: 289
Age: 32
Lokasi: iraha ka kodim deui?
Registration date: 23.04.07

Lihat profil user http://abahsangpenyamun.co.cc

Kembali Ke Atas Go down

Halaman 3 dari 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas


Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik