Nyerat dina Basa Sunda

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Nyerat dina Basa Sunda

Post by supit on Sat Jul 07, 2007 12:04 pm


Wilujeng Sumping Sadayana !!!

Maca topik "Basa Sunda di LSS", sareng "B S N A J B" teh aya hiji gurat badag, nyaeta...
KUMAHA SIH BASA SUNDA NU LERES,TEH???

Simkuring ge kirang uninga, tapi di "topik ieu" simkuring gaduh hiji 'solusi' , urang ngawitan diajar basa sunda ku NYERAT BASA SUNDA nu sopan sareng lemes, kumaha tah???...

Ari eusina mah bebas weh, bade nyarioskeun naon wae ge, ngan urang 'titik berat'keun dina NYERATna, tong waka nganggo aksara sunda deuih, urang nganggo, aksara laten heula weh...

Teras pami aya basa nu KASAR, urang lereskeun sasarengan, mugia tiasa nambihan latihan kanggo nyarios basa sunda nu genah merenah tur tumaninah sadidinten, da moal nyerat pami teu dibaca ku nyalira heula mah, meureun nya...

Kumaha tah??

Teras unggal minggon urang eusian ku kecap- kecap dina basa sunda ngeunaan fungsi sareng hartosna (sanes artos)...

Diantos!!!
Hatur nuhun tos diaos... A+


supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by manguing on Fri Jul 13, 2007 10:13 pm

Sae pisan pamadegan teh kang Supit. Mung hanjakal kirang pisan anu ngomentarannana.Sigana mah heunteu pede pami kedah nyerat nganggo basa sunda mah.Sigana pami di damel thread Nyerat dina Basa Inggris mah seueuran tah nu ngeusian teh.Mamang mah percanteun alo alo anu lebet ka ITB ayeuna mah jago pisan basa inggrisna.Teu singna mamang,asup ITB teh mung ngandeulkeun nilai poe kahiji hungkul,Eta oge alhamdulillah PMP sareung Basa Indonesiana sempurna.Anu sanesna mah.heuheu jeblog euy.
mamang sok ditaros ku alo ngeunaan ngaran sasatoan,kekembangan,pagawean,jsjb.Tah nu kieu saena dilebetkeun ka thread nu mananya.
Cag ah

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting : 739
Age : 39
Lokasi : payuneun monitor
Registration date : 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by supit on Sat Jul 14, 2007 10:16 am

manguing wrote:Sae pisan pamadegan teh kang Supit. Mung hanjakal kirang pisan anu ngomentarannana.Sigana mah heunteu pede pami kedah nyerat nganggo basa sunda mah.Sigana pami di damel thread Nyerat dina Basa Inggris mah seueuran tah nu ngeusian teh.Mamang mah percanteun alo alo anu lebet ka ITB ayeuna mah jago pisan basa inggrisna.Teu singna mamang,asup ITB teh mung ngandeulkeun nilai poe kahiji hungkul,Eta oge alhamdulillah PMP sareung Basa Indonesiana sempurna.Anu sanesna mah.heuheu jeblog euy.
mamang sok ditaros ku alo ngeunaan ngaran sasatoan,kekembangan,pagawean,jsjb.Tah nu kieu saena dilebetkeun ka thread nu mananya.
Cag ah

hatur nuhun, kang...

Keun weh, da rosul ge dakwah teh teu langsung dipairan, urang sakedik-sakedik asupkeun kana ieu poreum, nu penting mah istiqamah kana niatna, insyaallah, taeunganan..

Ngaran-ngaran sasatoan, tutuwuhan,pagawean,jsjb ge sigana mah bisa dilebetkeun, keur ngalatih nyerat jeung ngalafalkeun, bari ngevaluasi oge meureun,kang.
keur diri pribadi jeung nu lian, yen urang teh geus sajauh mana nitenan basa sunda, basa indung, basa hirup keur budak, basa daerah urang...

Keun weh UMPTN ngan sakitu-kituna ge buktina bisa ka nagri "sang kaisar" mengbal, ning... jeung urang mah ti baheula hayang nyieun basa inggris logat sunda, kan didunya teh geus kasohor basa inggris logat cina, logat india, logat spanyol, inggris sorangan, inggris-amerika, logat perancis, logat itali, tah naha teu logat indonesia, soalna leuwih hese da urang indonesia sorangan ge logatna geus beda2, jadi leuwih hade logat sunda weeeeehhh, kumaha tah mang...

nuhun ah, waleranana

kekekeke, ari "thread" basa sundana naonnya???

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by manguing on Sun Jul 15, 2007 11:55 pm

supit wrote:
kekekeke, ari "thread" basa sundana naonnya???
Anu pasti mah sanes trit.Da eta mah hartosna der.heuheu.

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting : 739
Age : 39
Lokasi : payuneun monitor
Registration date : 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by ando on Mon Jul 16, 2007 4:54 pm

leres kang, mun dina ngamimitian nyerat dina basa sunda teh nu aya dina pikiran nyaeta sieun salah, panginteun ieu mah pangaruh didikan lingkungan basa di sd, smp, jst. nu salah teh sok di surakan jeung dilelewe. sugan kuayana topik ieu tiasa ngarojong rerencangan sadaya nu sieun salah jiga sim kuring jadi wani nyobian nyerat dina basa sunda nu leres.

sakitu nu kapihatur

ando
Panitia Dies
Panitia Dies

Male
Jumlah posting : 142
Age : 35
Lokasi : nomaden..around indonesia
Registration date : 18.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by abahsangpenyamun on Wed Jul 18, 2007 1:21 pm

sok atuh dimimitian ku dewek,, eh,, NYERAT BASA SUNDA nu sopan sareng lemes nya? hampura atuh...

begin;
mode_BasaSundaLemes:=on;
//


kumaha upami urang ngawitan wae ku nerjemahkeun seratan nu tos aya ka na basa sunda nu lemes tur sopan. dihandap ieu aya salah sawios seratan anu dikintun ku teh puput..

Tak ada cara untuk menggambarkannya dengan tepat. Tapi coba bayangkan ada sepuluh ribu ikan piranha yang menyergapmu langsung. Kau tak mungkin berpikir. Tak mungkin mengucapkan kalimat perpisahan apalagi membacakan wasiat. Lupakan untuk berpisah dengan manis dan mesra seperti di film-film. Listrik membunuhmu dengan sensasi. Begitu dahsyatnya, engkau hanya mampu terkulai lemas. Engkau mati tergoda.

taya cara pikeun ngagambarkeun kalayan merenah. mung cobi impleng ku salira, aya sapuluh rewu lauk piranha anu langsung nyerang salira. taya kasempetan pikeun salira ngemutan. taya waktu pikeun ngucapkeun kalimah paturay tineung, pon kitu deui pikeun macakeun wasiat. ulah nginget-nginget kahayang pikeun pipisahan ku jalan nu manis tur endah kayaning di pelem-pelem. listrik mateni anjeun ku sensasina. agem tur rohaka, salira nyangsaya teu daya teu upaya. salira perlaya kagoda.

nyaan, teu gampil gening... nyungkeun kamandangna ka sing saha wae anu kersa ngalelempeng terjemahan sim kuring di luhur.
hatur nuhun.
//
end;

abahsangpenyamun
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 289
Age : 34
Lokasi : iraha ka kodim deui?
Registration date : 23.04.07

Lihat profil user http://abahsangpenyamun.co.cc

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by supit on Thu Jul 19, 2007 9:20 am

Punten nembe di aos...

Kekekeke, Pami eta teh seratan di "thread" (nuju dipilarian basa sundana) mana,nya??

"Sok atuh dimimitian ku dewek" tah nu ieu kedah digentos,yeuh... heuheueheu...

geuning elmu basa teh ngan sakitu-kituna,nya... ke bah, ku simkuring diprint heula, pami bari ikhtiar mah kalah teu pokeus(tah ieu ge kedah dialihkeun kana basa sunda)...

Aya nu bade nambihan???

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by ainKobra on Thu Jul 19, 2007 7:17 pm

sae pisan geuning...genah, merenah tur tumaninah...eta tah slogan jawa barat kapungkur..

simkuring janten hoyong ngiringan.. nya'' tibatan nyarios mah rada teu tiasa, nya hayu atuh urang nyerat wae.. nyerat ngangge basa sunda... basa sunda nu kumaha sih?? nya'' basa sunda nu lemes weh.. lemes saur simkuring.. da simkuring ge teu acan uninga upami basa sunda nu lemes teh siga kumaha... der ah..

sampurasun...
kieu yeuh..

Indonesia akhirnya tersingkir dari Piala Asia 2007. Kendati begitu, mereka pantas mendapat pujian karena sudah memperlihatkan semangat juang tinggi. Wajar kalau masyarakat Indonesia berterima kasih kepada Bambang Pamungkas dkk. yang telah berjuang keras. Pada laga terakhir Grup D, Indonesia kalah tipis 0-1 dari Korea Selatan (Korsel) di Stadion Gelora Bung Karno Senayan Jakarta, Rabu (18/7).

Indonesia tungtungna kasingkir ti Piala Asia 2007. Sanajan kitu oge, maranehna pantes ngengingkeun pujian sabab tos ningalikeun sumanget nu ageung. wajah weh, upami sadaya masyarakat indonesia ngahaturkeun nuhun ka Bambang Pamungkas jss. nu tos "bejibaku". Dina laga panungtung Grup D, Indonesia eleh ipis 0-1 ti Korsel di Stadion Gelora Bung Karno Senayan Jakarta, Rabu (18/7)..

bilih aya nu masih keneh lepat.. atanapi salah.. hapunten.. teu acan tiasa kahontal basa sunda nu genah, merenah, tur tumaninah teh...

Hayu Lah urang make basa sunda dina kagiatan urang sapopoe..


Terakhir diubah oleh tanggal Mon Jul 23, 2007 8:03 pm, total 1 kali diubah

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by supit on Sat Jul 21, 2007 2:57 pm

Teu kedah "hahapunteunan atuh" keun tong sieun bener Smile

kekeke, pami kecap 'daripada' teh asa bahasa indonesia eta mah, janten langkung sae nganggo kecap 'tibatan',nya...

Nu sanes na ke diprint heula,nya... hehehehe...

Mung sakitu heula panginten....
Aya nu bade nambihan...

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by ainKobra on Tue Jul 24, 2007 9:52 am

euy.. urang dek nanya...
kumaha di word, atanapi di windows, atanapi di dieu.. ngadamel e pepet atawa e aya curekan tea.. kumaha nya??

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by abahsangpenyamun on Tue Jul 24, 2007 11:21 am

Nyobian upami nganggé word mah tiasa mung upami ti dieu mah sesah. duka kedah kumaha tah pa sékda?

abahsangpenyamun
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 289
Age : 34
Lokasi : iraha ka kodim deui?
Registration date : 23.04.07

Lihat profil user http://abahsangpenyamun.co.cc

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by supit on Mon Jul 30, 2007 2:45 pm

Deuh,na... deudeuh teuing, sigana pak sekda nuju heureut waktos ieu teh, diantos ah waleranana...

Kangge abah sareng Aco (Aa Cobra) punteun seratan teh teu acan ka aos jentre kumargi, mulih ka barak teh mung kiat ngaguher wungkul, insya allah lah tos ngarah kana nu langkung sae... Nu sanes na mana-nya? sok ah tong sieun nyerat dina basa sunda, insyaallah moal mubazir...

Hidup Iraq, euy... !!!! setun

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by ainKobra on Mon Jul 30, 2007 7:24 pm

supit wrote:Deuh,na... deudeuh teuing, sigana pak sekda nuju heureut waktos ieu teh, diantos ah waleranana...

Kangge abah sareng Aco (Aa Cobra) punteun seratan teh teu acan ka aos jentre kumargi, mulih ka barak teh mung kiat ngaguher wungkul, insya allah lah tos ngarah kana nu langkung sae... Nu sanes na mana-nya? sok ah tong sieun nyerat dina basa sunda, insyaallah moal mubazir...

Hidup Iraq, euy... !!!! setun

hatur nuhun..

hirup..IRAQ..

ACO (aa cobra) asa rada hade ieu sebutan teh...
geus ah ayeunamah ganti Billy Hamzah Fadli a.k.a. ACO

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by supit on Sat Aug 04, 2007 3:31 pm

Eehh, puguh atuh, upami hade mah, meunang ngabubuy di gunung tea, ning...

Kembang Cau = Jantung
Kembang kadu = olohok (eh, leres teu nya)
Duh, hilap simkuring yeuh...

Naon deui nya kang okeu???

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by manguing on Sat Aug 04, 2007 8:13 pm

supit wrote:Eehh, puguh atuh, upami hade mah, meunang ngabubuy di gunung tea, ning...

Kembang Cau = Jantung
Kembang kadu = olohok (eh, leres teu nya)
Duh, hilap simkuring yeuh...

Naon deui nya kang okeu???
Kembang naon deuinya...paling ge nu apal mah kembang desa.Namina teh heu..heu

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting : 739
Age : 39
Lokasi : payuneun monitor
Registration date : 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by supit on Wed Aug 08, 2007 10:54 am

manguing wrote:
supit wrote:Eehh, puguh atuh, upami hade mah, meunang ngabubuy di gunung tea, ning...

Kembang Cau = Jantung
Kembang kadu = olohok (eh, leres teu nya)
Duh, hilap simkuring yeuh...

Naon deui nya kang okeu???
Kembang naon deuinya...paling ge nu apal mah kembang desa.Namina teh heu..heu

Teuh,nya kakang mah... kade ah, bilih janten nyalimpang ieu thread teh,urang uihkeun deui kana gurat ageungna setun

mmmm, perkawis kembang kampus mah urang damel deui weh threadna kumaha tah... heu..heu

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by Kang Ibow on Wed Aug 08, 2007 11:09 am

supit wrote:
manguing wrote:
supit wrote:Eehh, puguh atuh, upami hade mah, meunang ngabubuy di gunung tea, ning...

Kembang Cau = Jantung
Kembang kadu = olohok (eh, leres teu nya)
Duh, hilap simkuring yeuh...

Naon deui nya kang okeu???
Kembang naon deuinya...paling ge nu apal mah kembang desa.Namina teh heu..heu

Teuh,nya kakang mah... kade ah, bilih janten nyalimpang ieu thread teh,urang uihkeun deui kana gurat ageungna setun

mmmm, perkawis kembang kampus mah urang damel deui weh threadna kumaha tah... heu..heu
Tah,,, bener euy satuju sim kuring mah.
Sigana bakalan rame deui tah thread nu kos kitu mah euy...
Da sim kuring ge butuh keneh atuh inpormasi nu kawas kitu teh...
manaa
Urang urutkeun we, kembang kampus ti taun pang kolotna..... scratch kumaha lamun mulai ti angkatan-na si mamang, secara nu pangkolotna di porum ieu teh Laughing diteruskeun ka nu pang ngorana di kampus heu..heu

Kang Ibow
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 353
Age : 35
Lokasi : Jakarta, Karawang, Bandung, tinggal pilih...
Registration date : 02.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by supit on Tue Oct 16, 2007 3:08 pm

Duh hapunten ditinggalkeun trid teh, punten pisan... kabawa ku sakaba - kaba tuda ieu teh... kumaha rek ngajarkeun nu bener ieu teh,nya... punten pisan trid (sanes astrid) ah di ikhtiaran deui, yeuh...

Simkuring hoyong tumaros weh ka nu ayeuna aya di LSS, di sabudeureun LSS, di kampus, Jsjbn... Di milis 98 teh nuju rame perkawis IA ITB, kumaha di kampus, yeuh??? aya anu uninga???

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by gozain on Sat Jan 17, 2009 2:40 pm

kembang cengek = jamotrot

gozain
Budak Anyar
Budak Anyar

Male
Jumlah posting : 2
Age : 43
Registration date : 13.01.09

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by ainKobra on Tue Mar 10, 2009 8:18 pm

waah asa tos lami kieu ieu tred teh..
tos kabawa sakaba-kaba.. waah..

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Nyerat dina Basa Sunda

Post by Sponsored content Today at 4:37 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik