Basa Sunda di LSS

Halaman 3 dari 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by kiki on Thu Jul 24, 2008 5:42 pm

ainKobra wrote:hayu ah urang teraskeun bahasanana kanu langkung ageung deui..
sook atuuh..
basa sunda.. basa sunda... basa sunda... karunya pisaaan maneh nya.. geus ditinggalkeun kunubogana.. da nu boga na ge asa teu ngarasa.. ieu teh milik aink atawa lain nya.. taah.. eta sih cigana.. basa sunda....

sok atuh geura prak

prakbang...prakbang...prakbang...praktukpakbang

kiki
Panitia PMA
Panitia PMA

Male
Jumlah posting : 110
Age : 30
Lokasi : Lab Medik
Registration date : 24.10.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by cidfofa on Fri Jul 25, 2008 10:27 am

hoo..janten emut caprukan simkuring pas lpj tengah taun kapungurusan kamari sual basa sunda di lss.. Very Happy

oh y,,nambihan wae sakedik..
abdi tos jarang aya di lss sih, tapi katingalna kanggo pngunaan basa sunda teh aya kakagok ti pihak nu brtanggung jawab kanggo ngawajibkeun, margi 'menghambat komunikasi'..
sualna pas aya forum sareng ceu popong, ceuk carita mah, ceu popong nyarios yen, ngangge basa sunda tong dipaksakeun pami ngahambat komunikasi..
maksadna sae sih.. masih kalonggaran, tp janten pembenaran nya seseueurna? What a Face

naon deui (apalagi) saatos 'poe basa sunda' berefek lss janten kosong..haha,,jadina teh aya kabingung katingalna, kumaha bade 'maksakeun' basa sunda ka barudak lss..

cidfofa
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 294
Age : 30
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://seeastrid.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by manguing on Fri Jul 25, 2008 11:35 am

naon deui (apalagi)
heuheuheu...aya-aya wae...apalagi = komo deui = sok komo
'poe basa sunda' berefek lss janten kosong
yakin...eta anu jadi cukang lantarannana...cikan si sakadang poe eta teh dirobih-robih poena....lamun saatos dirobih-robih ..anggeur wae kaayaanana (pas poean basa sunda LSS jadi kosong)...tah iyeu dumasar statistik tiasa di tanggelwalerkeun...heuheu..
Lamun barudak LSS (dina hal iyeu kepengurusan) gaduh ajen jeung wawanen mah...kumaha lamun taun iyeu mah aya syarat kanggo barudak mitra anyar kedah tiasa (minimal aya kadaek keur diajar) nyarios basa sunda. Kumaha lamun engke teu aya anu kersa daptar sabab teu tiasa nyarios basa sunda..?Moal mungkin teu aya pisan mah lah...minimal saupacara adateun wae mah aya lah...heuheuheu.... Wani teu....

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting : 739
Age : 39
Lokasi : payuneun monitor
Registration date : 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by kn santang on Sat Jul 26, 2008 11:19 am

manguing wrote:
naon deui (apalagi)
heuheuheu...aya-aya wae...apalagi = komo deui = sok komo
'poe basa sunda' berefek lss janten kosong
yakin...eta anu jadi cukang lantarannana...cikan si sakadang poe eta teh dirobih-robih poena....lamun saatos dirobih-robih ..anggeur wae kaayaanana (pas poean basa sunda LSS jadi kosong)...tah iyeu dumasar statistik tiasa di tanggelwalerkeun...heuheu..
Lamun barudak LSS (dina hal iyeu kepengurusan) gaduh ajen jeung wawanen mah...kumaha lamun taun iyeu mah aya syarat kanggo barudak mitra anyar kedah tiasa (minimal aya kadaek keur diajar) nyarios basa sunda. Kumaha lamun engke teu aya anu kersa daptar sabab teu tiasa nyarios basa sunda..?Moal mungkin teu aya pisan mah lah...minimal saupacara adateun wae mah aya lah...heuheuheu.... Wani teu....

Leres mang. Sapuk abdi ge...
Keun urang tes.... dina ngan sakedikan nu lebet na ge, sahenteuna tos ka uji yen nu ngiringan LSS teh ngagaduhan maksad sanes ukur senang2 wungkul. aing lss aing lss aing lss

kn santang
Panitia PMA
Panitia PMA

Male
Jumlah posting : 125
Age : 35
Lokasi : dimana langit dijungjung disitu bumi di pijak
Registration date : 12.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by aDissTimey on Sat Jul 26, 2008 2:47 pm

abdi oge upami nyarios di forum pabalatak keneh mun make basa sunda..
belepotan, haduuhh

kadang malah janten teu kadugikeun maksad teh..

jd serba salah

hrs gmn atuuh??

No No

aDissTimey
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 341
Age : 28
Lokasi : wherever my soul alive
Registration date : 02.09.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by kn santang on Sat Jul 26, 2008 3:37 pm

Sawios salah neng.....
daripada teu nyobian sama sakali.
Pami salah mah berarti urang terang salahna nu mana.....
Cobi pami teu samasakali mah....salamina urang moal terang.
aing lss aing lss aing lss aing lss aing lss

kn santang
Panitia PMA
Panitia PMA

Male
Jumlah posting : 125
Age : 35
Lokasi : dimana langit dijungjung disitu bumi di pijak
Registration date : 12.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by aDissTimey on Sat Jul 26, 2008 4:07 pm

heumm..
enya sih,,ngan eta hese..

aya teu nya,,alat anu ngan tinggal dipencet,,
trus langsung switch jadi bisa ngomong pke basa sunda..
(samodel translator di lebet otak)

hahaha,,mantaph sigana..
janten cas-cis-cus

Razz Razz Razz

aDissTimey
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 341
Age : 28
Lokasi : wherever my soul alive
Registration date : 02.09.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by cidfofa on Sat Jul 26, 2008 7:30 pm

manguing wrote:
naon deui (apalagi)
heuheuheu...aya-aya wae...apalagi = komo deui = sok komo
'poe basa sunda' berefek lss janten kosong
yakin...eta anu jadi cukang lantarannana...cikan si sakadang poe eta teh dirobih-robih poena....lamun saatos dirobih-robih ..anggeur wae kaayaanana (pas poean basa sunda LSS jadi kosong)...tah iyeu dumasar statistik tiasa di tanggelwalerkeun...heuheu..
Lamun barudak LSS (dina hal iyeu kepengurusan) gaduh ajen jeung wawanen mah...kumaha lamun taun iyeu mah aya syarat kanggo barudak mitra anyar kedah tiasa (minimal aya kadaek keur diajar) nyarios basa sunda. Kumaha lamun engke teu aya anu kersa daptar sabab teu tiasa nyarios basa sunda..?Moal mungkin teu aya pisan mah lah...minimal saupacara adateun wae mah aya lah...heuheuheu.... Wani teu....

hmm... Cool
mangga atuh, neng adis,, kantun difollow up usulanna ka calon rengreangan pngurus Wink *heu..licong..*

cidfofa
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 294
Age : 30
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://seeastrid.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by kiki on Sat Jul 26, 2008 11:42 pm

aDissTimey wrote:heumm..
enya sih,,ngan eta hese..

aya teu nya,,alat anu ngan tinggal dipencet,,
trus langsung switch jadi bisa ngomong pke basa sunda..
(samodel translator di lebet otak)

hahaha,,mantaph sigana..
janten cas-cis-cus

Razz Razz Razz

aduuh aduuh aduuh aduuh aduuh aduuh aduuh aduuh

kabayang mun make alat eta keur ngobrol pas pisan batere na soak.
hahaha....meureun jadi teu pararuguh obrolanna

kiki
Panitia PMA
Panitia PMA

Male
Jumlah posting : 110
Age : 30
Lokasi : Lab Medik
Registration date : 24.10.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by abahsangpenyamun on Sun Jul 27, 2008 1:47 am

manguing wrote:
Lamun barudak LSS (dina hal iyeu kepengurusan) gaduh ajen jeung wawanen mah...kumaha lamun taun iyeu mah aya syarat kanggo barudak mitra anyar kedah tiasa (minimal aya kadaek keur diajar) nyarios basa sunda. Kumaha lamun engke teu aya anu kersa daptar sabab teu tiasa nyarios basa sunda..?Moal mungkin teu aya pisan mah lah...minimal saupacara adateun wae mah aya lah...heuheuheu.... Wani teu....
wah hade tah ideu na, ngan meureun kudu leuwih jelas deui maksud "minimal aya kadakek" na mang. aya ujian atawa kumaha maksudna, sok geura obrolkeun ku calon pangurus. sakalian rada ngabatasi oge jumlah peminat nu hayang asup lss bari jeung teu puguh maksudna. lamun eta jadi diterapkeun pas pma ayeuna, aya kmungkinan jumlah awewe nu daptar ka lss bakal berkurang. da loloba na nu kagok ku basa sunda teh pan awewe. jadi nu kudu dianteur lamun latihan peuting teh bakal rada ngurangan, rada genah tah meureun panitia pma teh.. bener-henteu na, alus-goreng na mah teu nyaho, cobaan heula we lah obrolkeun..

abahsangpenyamun
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 289
Age : 34
Lokasi : iraha ka kodim deui?
Registration date : 23.04.07

Lihat profil user http://abahsangpenyamun.co.cc

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by ainKobra on Wed Jul 30, 2008 11:21 pm

abahsangpenyamun wrote:
manguing wrote:
Lamun barudak LSS (dina hal iyeu kepengurusan) gaduh ajen jeung wawanen mah...kumaha lamun taun iyeu mah aya syarat kanggo barudak mitra anyar kedah tiasa (minimal aya kadaek keur diajar) nyarios basa sunda. Kumaha lamun engke teu aya anu kersa daptar sabab teu tiasa nyarios basa sunda..?Moal mungkin teu aya pisan mah lah...minimal saupacara adateun wae mah aya lah...heuheuheu.... Wani teu....
wah hade tah ideu na, ngan meureun kudu leuwih jelas deui maksud "minimal aya kadakek" na mang. aya ujian atawa kumaha maksudna, sok geura obrolkeun ku calon pangurus. sakalian rada ngabatasi oge jumlah peminat nu hayang asup lss bari jeung teu puguh maksudna. lamun eta jadi diterapkeun pas pma ayeuna, aya kmungkinan jumlah awewe nu daptar ka lss bakal berkurang. da loloba na nu kagok ku basa sunda teh pan awewe. jadi nu kudu dianteur lamun latihan peuting teh bakal rada ngurangan, rada genah tah meureun panitia pma teh.. bener-henteu na, alus-goreng na mah teu nyaho, cobaan heula we lah obrolkeun..

ti baheula ge.. hayu urang obrolkeun...hayuu urang obrolkeun... tapi mannnnnaaa realisasina? kalahkah ngobrooool weh hantem.. bari jeung euweuh gerak... heu heu... punten ah... punten.. eta ge cigana kalepatan ti simkuring...

nya ayeuna mah hayu atuh urang ngaaktualisasikeun naon nu ku urang geus diobrolkeun...

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by abahsangpenyamun on Wed Aug 13, 2008 1:23 am

har sugan.. na saha nu ngobrolkeun na eta teh? ngerakeun wae atuh, hayoh wae ngobrol bari jeung teu tembong hasilna. pepesan kosong sugan mah..

abahsangpenyamun
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 289
Age : 34
Lokasi : iraha ka kodim deui?
Registration date : 23.04.07

Lihat profil user http://abahsangpenyamun.co.cc

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by aDissTimey on Wed Aug 13, 2008 10:22 pm

enya-nya
asa teu beres2 ti baheula,,ngomongkeun masalah basa sunda teh..
unggal PMA rek datang,,dibahas deui-dibahas deui,,
angger teu maju2...
Solusi na teu acan kapendak panginten,,
karasa sih,salaku anu berkegiatan di LSS,
hese pisan kana nyarios sunda..
komo ceuk ceunah mah,,nu plg bermasalah mah wanoja2 na..

(sigana mah tos pernah kabahas,,tp teu nanaonnya)
kunaon pameget langkung gampil kana nyarios sunda?
pan aya cariosan,,nu penting mah wani heula..anu gampang,,
bae ngomong sunda kasar ge,,nu penting wani,namina oge diajar..
nah,,kumaha atuh ari wanoja??
kadang2 sok diprotes upami wanoja nyarios kasar,,
teu pantes saurna mah,,jeung bla,,bla,,bla nu sanesna
janten aya efek,,ah jd sungkan kana nyarios sunda teh...

tp yah,,nu diluhur mah memang teu bsa jd pembenaran,,
kumaha masing2,,mun emang rek diajar mah pasti bisa
mun emang kedah dipaksa mah pasti bisa..

(abdi nyarios kieu,sanes hartina abdi jago dina nyarios sunda,,
tp emang nuju diajar oge,,msh keneh teu acan lancar..
ngan hoyong masihan pendapat..-ga mau sotoy.red-)

aDissTimey
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 341
Age : 28
Lokasi : wherever my soul alive
Registration date : 02.09.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by ainKobra on Wed Aug 13, 2008 11:10 pm

aDissTimey wrote:enya-nya
asa teu beres2 ti baheula,,ngomongkeun masalah basa sunda teh..
unggal PMA rek datang,,dibahas deui-dibahas deui,,
angger teu maju2...
Solusi na teu acan kapendak panginten,,
karasa sih,salaku anu berkegiatan di LSS,
hese pisan kana nyarios sunda..
komo ceuk ceunah mah,,nu plg bermasalah mah wanoja2 na..

(sigana mah tos pernah kabahas,,tp teu nanaonnya)
kunaon pameget langkung gampil kana nyarios sunda?
pan aya cariosan,,nu penting mah wani heula..anu gampang,,
bae ngomong sunda kasar ge,,nu penting wani,namina oge diajar..
nah,,kumaha atuh ari wanoja??
kadang2 sok diprotes upami wanoja nyarios kasar,,
teu pantes saurna mah,,jeung bla,,bla,,bla nu sanesna
janten aya efek,,ah jd sungkan kana nyarios sunda teh...

tp yah,,nu diluhur mah memang teu bsa jd pembenaran,,
kumaha masing2,,mun emang rek diajar mah pasti bisa
mun emang kedah dipaksa mah pasti bisa..

(abdi nyarios kieu,sanes hartina abdi jago dina nyarios sunda,,
tp emang nuju diajar oge,,msh keneh teu acan lancar..
ngan hoyong masihan pendapat..-ga mau sotoy.red-)

leres.. panuju lah.. nya ayeuna mah.. sok atuh.. mangga.. adis sareng rengrengan dihaturanan ngarojong sareng ngamumule basa sunda di LSS.. sareng nya eta.. hayu urang pilarian solusi nu pangsaena pikeun LSS ka payuna.. okeh..

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by abahsangpenyamun on Thu Aug 14, 2008 10:36 pm

abedi..abedi..abedi..abedi..abedi..

abahsangpenyamun
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 289
Age : 34
Lokasi : iraha ka kodim deui?
Registration date : 23.04.07

Lihat profil user http://abahsangpenyamun.co.cc

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by supit on Fri Aug 15, 2008 9:57 am

geura lock ieu thread, teras praktek!!!

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by kiki on Fri Aug 15, 2008 9:01 pm

supit wrote:geura lock ieu thread, teras praktek!!!

sapagodos, satuju
sok atuh geura prak

prak bang prak bang prakbang pak tuk pak bang

kiki
Panitia PMA
Panitia PMA

Male
Jumlah posting : 110
Age : 30
Lokasi : Lab Medik
Registration date : 24.10.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by rainna_hikaru on Tue Aug 19, 2008 4:25 pm

hayu ah sumanget!!
hayu bergerak..
hayu diajar ngangge basa Sunda^^
nyungken bantosan sareng bimbinganna ka sadayana..

usul.mun tiasa mah YMan oge ngangge basa Sunda,heu

rainna_hikaru
Pemaen Pagelaran
Pemaen Pagelaran

Female
Jumlah posting : 69
Age : 27
Lokasi : Bandung coret,,Cimahi coret...yah masih di JaBar lah
Registration date : 28.12.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by kiki on Wed Aug 20, 2008 2:14 am

sae2 usul na teh isna

sok ah tatan2 utamina ka teh isna kanggo ngagerakkeun istrina nganggo basa sunda

sok geura binangkit wanoja2 sunda di lss teh

ulah keueung ngomong basa sunda, tapi ludeung mecakan basa sunda
basa sunda mah ulah jadi gengsi, tapi angguran sing jadi prestasi

kiki
Panitia PMA
Panitia PMA

Male
Jumlah posting : 110
Age : 30
Lokasi : Lab Medik
Registration date : 24.10.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by kn santang on Thu Aug 21, 2008 9:01 am

cobian atuh ym an sareng janggawareng LSS.....

kn santang
Panitia PMA
Panitia PMA

Male
Jumlah posting : 125
Age : 35
Lokasi : dimana langit dijungjung disitu bumi di pijak
Registration date : 12.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by rainna_hikaru on Thu Aug 21, 2008 9:53 am

saha wae atuh kang janggawareng LSS teh?
aya nu naros, (identitas dirahasiakan)
saurna teh kang supit, kang dodi, sareng manguing..
teras saha deui?

rainna_hikaru
Pemaen Pagelaran
Pemaen Pagelaran

Female
Jumlah posting : 69
Age : 27
Lokasi : Bandung coret,,Cimahi coret...yah masih di JaBar lah
Registration date : 28.12.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by supit on Thu Aug 21, 2008 1:21 pm

Har, ieu teh can dilock keneh thread teh... atuh iraha praktekna, hm, hm, hm, hm???...

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by ainKobra on Thu Aug 21, 2008 2:34 pm

enya atuh.. leres pisan lah.. ngan nya kitu atuh.. duka kunaon.. apanan nya palingan ge.. kitu..

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by manguing on Thu Aug 21, 2008 10:23 pm

ah mung saukur hayang meupeus keuyang hungkul iyeu mah... saacan ditulakan ku kuncen... Kasura Hobloh No!Yes!

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting : 739
Age : 39
Lokasi : payuneun monitor
Registration date : 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by abahsangpenyamun on Fri Aug 22, 2008 4:17 pm

kami miluan mang..

abahsangpenyamun
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 289
Age : 34
Lokasi : iraha ka kodim deui?
Registration date : 23.04.07

Lihat profil user http://abahsangpenyamun.co.cc

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Sponsored content Today at 4:37 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 3 dari 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik