Basa Sunda di LSS

Halaman 2 dari 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Rara on Fri Dec 28, 2007 8:10 am

manguing wrote:Budak mah leuwih pinteur ti kolotna.
Jadi tong sieun bakal nyieun stress budak,ngajarkeun rea bahasa.
Malahan mah ngajarkeun matematika pangepektifna nyaeta pas anak umur batita.
Sabab budak umuran balita teh keur meumeujeuhna kritis.Kabeh ditanya, hayang nyaho sagala. Tah sakapeung kolot anu teu sabaran mah,sok malik keuheul mun budakna rea tunya-tanya teh. Antukna budakna jadi pasip.
Lain dek ngajarkeun ngojay ka meuri. Rumasa mamang mah teu bisa ngojay, jeung anu maca ge (utamina nu geus boga budak) pan lain meuri. Jadi ieu mah ngan keur bahan paguneman hungkul.

Mangguru

Ah berarti bener atuh nya Mang...sim kuring tos ngajarkeun ngojay ka budak ti anggal na keneh...




Rara
Pemaen Pagelaran
Pemaen Pagelaran

Male
Jumlah posting : 73
Lokasi : JKT-BDG-BPN
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://meaningphotograph.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Muy_Abi on Fri Dec 28, 2007 9:49 am

enya nu penting mah kawani pikeun ngamimitian, ner teu do, kang dado!?

_________________
ayo Revenant!!
HAJAR!!!

Muy_Abi
Jabur
Jabur

Male
Jumlah posting : 1243
Age : 34
Lokasi : .:: dimana ada dirimu ::.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://machmoey.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Rara on Fri Dec 28, 2007 10:17 am

Muy_Abi wrote:enya nu penting mah kawani pikeun ngamimitian, ner teu do, kang dado!?

sok atuh Om Muy geura wani...meh tereh enggal geura budak...haaaar naha kadinya juntrungan na aduuh seuri edan seuri edan

Rara
Pemaen Pagelaran
Pemaen Pagelaran

Male
Jumlah posting : 73
Lokasi : JKT-BDG-BPN
Registration date : 17.04.07

Lihat profil user http://meaningphotograph.blogspot.com/

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Sina on Fri Dec 28, 2007 10:40 am

kamana atuh ngojayyyy... jadi kumaha seweu siwi pajajaran atuh... satujuh mang...

Am, kahade engke asup ka milis gamais deui, aya foto buka-bukaan...

Ngakak

Sina
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Jumlah posting : 384
Registration date : 28.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Kang Ihsan on Fri Dec 28, 2007 11:20 am

WOY...
OOT WOII...

ketawa ketawa

nu kudu diteang mah kumaha carana supaya barudak wani nyarita make basa sunda di lss.
keun we heula kuma sakarepna, nu penting make basa sunda..
da saha sih nu bisa nyebutkeun urang salah dina urusan basa? (eta ceuk kang ibing..)
asal ulah direumbeuy we..
basa mah memang berkembang tuluy, ngaluyukeun jeung perkembangan jaman..
ngopi ngopi

Kang Ihsan
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 339
Age : 38
Lokasi : di payuneun komputer
Registration date : 29.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by supit on Fri Dec 28, 2007 1:55 pm

Si Aam ka seureud engang eta, meuni bareuh saawak-awak kitu.... hehehehehehe

Lamun budak kumaha kolotna... atuh barudak ngora LSS ge kumaha lanceuk-lanceukna, mun teu nyarontoan mah nya sami mawon panginten, ari ngobrol nu kieu teh sok euweuh budak ngorana euy... lebar ari jang urang2 hungkul mah, da geus teu mararatut di LSS-na... hehehehehe

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Kang Ihsan on Fri Dec 28, 2007 3:44 pm

tuh cenah...
ka marana ieu teh barudak ngorana?
liburan keneh kitu?
bike2 bike2

Kang Ihsan
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 339
Age : 38
Lokasi : di payuneun komputer
Registration date : 29.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by manguing on Fri Dec 28, 2007 11:29 pm

supit wrote: ari ngobrol nu kieu teh sok euweuh budak ngorana euy... lebar ari jang urang2 hungkul mah, da geus teu mararatut di LSS-na... hehehehehe
tuh cenah...
ka marana ieu teh barudak ngorana?
liburan keneh kitu?
Muhun,Kang! aya pikeursaeun naon iyeu teh?
wew

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting : 739
Age : 39
Lokasi : payuneun monitor
Registration date : 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by aDissTimey on Fri Dec 28, 2007 11:29 pm

Kang Ihsan wrote:tuh cenah...
ka marana ieu teh barudak ngorana?
liburan keneh kitu?
bike2 bike2

Hadir kang..

Kumahanya, itu sih pangpangna mah,,
seeurna teh teu PD (percaya diri.red) nyarios nganggo
basa sunda teh, da kusabab nyaeta teu biasa..
Komo istri2 mah, isin meureun upami lepat teh,,
bari mun misalna dipaksakeun make basa loma,
kadanguna awon,, asa teu pantes istri nyarios nganggo basa
loma teh.. Teu siga pameget mah,,tabrak ajah.. kitu meureun
(sora hate budak ngora, istri deui,,heuheu)

Saleresna mah abdi ge hoyong pisan upami ngobrol teh
nganggo basa sunda, tapi da seuseueurna make basa ind deui,basa
ind deui,, yah jd we kababawa..

kumaha atuh??




study study

aDissTimey
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 341
Age : 28
Lokasi : wherever my soul alive
Registration date : 02.09.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by supit on Sat Dec 29, 2007 10:32 am

euleuh - euleuh... Tapi asanamah sami wae sareng kapungkur, ngan nu kirang teh ngondusifkeun berbahasa sunda di LSS, misalna... ti pangurusna nu ngajaga eta... insyaallah nu sanes ka candak... boh swastana boh adi-adina...

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Sina on Sat Dec 29, 2007 11:07 am

mun teu salah hal ieu teh pernah disinggung pas evaluasi pagelaran... terus ti dinya mulay wae make bahasa sunda pas evaluasi... usahakeun pas evaluasi make bahasa sunda...

Sina
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Jumlah posting : 384
Registration date : 28.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by aDissTimey on Sat Dec 29, 2007 1:40 pm

Upami dina evaluasi2 sareng forum mah
nyarios nganggo basa sunda tos wajib hukumna,,
upami teu tiasa oge,min. aya 'teh' sareng 'mah' kedah aya..
Ti pengurusna emang ngawajibkeun hal2 nu siga eta,,
alhamdulillah lumayan nerap, ajang kanggo diajar oge..

Nya eta nu teu acan mah,
ngobrol sadidinten nganggo basa sunda..
Sesah!!

study study

aDissTimey
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 341
Age : 28
Lokasi : wherever my soul alive
Registration date : 02.09.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by manguing on Sat Dec 29, 2007 11:55 pm

Satujuh(lapislangit) yen diajar bahasa mah kedah kapaksa. Kulantaran teu aya deui pilihan. Kawas mamang ngalarapkeun basa jerman teh estuning ku kapaksa. Pas kursus diajarna make basa jerman,teu aya basa inggrisna sakecap-kecap acan (sok komo deui basa indonesia jeung basa sunda mah bantu aing )
Lamun urang nempo budak leutik diajar basana teh pa asa gancang pisannya. Naha?
Sabab manehna mah diajarna kapaksa. Lamun hoyong ulin jeung nu lian,nya wayahna kudu bisa basana. Jeung konci nu lainna nyaeta, manehna mah pas ngomongna teh satarabasna. Euweuh ngarasa sieun salah ucap,pokona mah jabrod sajah. Antukna heunteu nepi ka sataun ge geus lancar ngomongna ge.geus capetang.
Jadi mun hoyong tiasa nyarios basa sunda ge kedah kitu. Wani salah,wani ucap.Keun salah oge da moal matak dosa iyeuh.
Anggap basa sunda teh basa inggris,pan mun urang ge mun geus rieut mah sakapeung sok kaluar basa tarsanna. Tah kudu kitu. Asal tong dicampur ku basa Indonesia weh. Sabab iyeu mah lain basa tarsan. Sanes kitu?
Mangga deur ah.

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting : 739
Age : 39
Lokasi : payuneun monitor
Registration date : 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Kang Ihsan on Fri Jan 04, 2008 8:19 am

bener ceuk mamang...
kudu dipaksa. mun teu dipaksa mah moal bisa-bisa, moal aya kamajuan..
nya do (k d.a.d.o.) , nya...
seuri edan aduuh
dimimitian we ku sorangan, kajeun batur ngajak ngomong ku basa indonesia ge jawabna mah ku basa sunda we..
lamun aya nu teu nyaho basa sunda na, hajar we ku basa indonesia ge. teu nanaon da ngaranna ge diajar..
asal ulah siga kieu we ...
"iyah, didago-dago teh elu nyah kaga mucunghul.."
hadah...
aduuh

Kang Ihsan
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 339
Age : 38
Lokasi : di payuneun komputer
Registration date : 29.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Muy_Abi on Fri Jan 04, 2008 9:13 am

Kang Ihsan wrote:bener ceuk mamang...
kudu dipaksa. mun teu dipaksa mah moal bisa-bisa, moal aya kamajuan..
nya do (k d.a.d.o.) , nya...
seuri edan aduuh
dimimitian we ku sorangan, kajeun batur ngajak ngomong ku basa indonesia ge jawabna mah ku basa sunda we..
lamun aya nu teu nyaho basa sunda na, hajar we ku basa indonesia ge. teu nanaon da ngaranna ge diajar..
asal ulah siga kieu we ...
"iyah, didago-dago teh elu nyah kaga mucunghul.."
hadah...
aduuh
untung oge lain pucunghul.. ketawa

_________________
ayo Revenant!!
HAJAR!!!

Muy_Abi
Jabur
Jabur

Male
Jumlah posting : 1243
Age : 34
Lokasi : .:: dimana ada dirimu ::.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://machmoey.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Kang Ibow on Fri Jan 04, 2008 3:48 pm

Muy_Abi wrote:
Kang Ihsan wrote:bener ceuk mamang...
kudu dipaksa. mun teu dipaksa mah moal bisa-bisa, moal aya kamajuan..
nya do (k d.a.d.o.) , nya...
seuri edan aduuh
dimimitian we ku sorangan, kajeun batur ngajak ngomong ku basa indonesia ge jawabna mah ku basa sunda we..
lamun aya nu teu nyaho basa sunda na, hajar we ku basa indonesia ge. teu nanaon da ngaranna ge diajar..
asal ulah siga kieu we ...
"iyah, didago-dago teh elu nyah kaga mucunghul.."
hadah...
aduuh
untung oge lain pucunghul.. ketawa
seuri edan Rarasaan mah aya budak LSS nu ngomong siga kitu euy... Saha nya, aing poho... Asa na mah budak kolot lah....
aduuh saha nya...??
Bald

Kang Ibow
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 353
Age : 35
Lokasi : Jakarta, Karawang, Bandung, tinggal pilih...
Registration date : 02.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Kang Ihsan on Fri Jan 04, 2008 4:43 pm

Kang Ibow wrote:
seuri edan Rarasaan mah aya budak LSS nu ngomong siga kitu euy... Saha nya, aing poho... Asa na mah budak kolot lah....
aduuh saha nya...??
Bald

oh..
aya nya bow?
teuing atuh.. da urang mah ngarang..
teuing tah mun aya nu kitu mah..
heuheuehu
tinggang palu

Kang Ihsan
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 339
Age : 38
Lokasi : di payuneun komputer
Registration date : 29.04.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by supit on Sat Jan 05, 2008 12:11 pm

seuri edan seuri edan seuri edan seuri edan
aya-aya wae...

Sok atuh geura der...
urang mumule nganggo basa sunda sadidinten..

supit
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Male
Jumlah posting : 321
Age : 36
Lokasi : Caket... Teu jauh...
Registration date : 31.05.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by ainKobra on Mon Jan 07, 2008 6:36 am

aDissTimey wrote:Upami dina evaluasi2 sareng forum mah
nyarios nganggo basa sunda tos wajib hukumna,,
upami teu tiasa oge,min. aya 'teh' sareng 'mah' kedah aya..
Ti pengurusna emang ngawajibkeun hal2 nu siga eta,,
alhamdulillah lumayan nerap, ajang kanggo diajar oge..

Nya eta nu teu acan mah,
ngobrol sadidinten nganggo basa sunda..
Sesah!!

study study

sesah.. sesah kitu nya?..
nya pami kitu mah atuh..
hayu atuh..(hayu naon?)
hayu urang ngobrol...
sugan weh tiasa...giggle giggle (tiasa nganggo basa sunda)

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by aDissTimey on Tue Jan 08, 2008 11:40 pm

ainKobra wrote:
aDissTimey wrote:Upami dina evaluasi2 sareng forum mah
nyarios nganggo basa sunda tos wajib hukumna,,
upami teu tiasa oge,min. aya 'teh' sareng 'mah' kedah aya..
Ti pengurusna emang ngawajibkeun hal2 nu siga eta,,
alhamdulillah lumayan nerap, ajang kanggo diajar oge..

Nya eta nu teu acan mah,
ngobrol sadidinten nganggo basa sunda..
Sesah!!

study study

sesah.. sesah kitu nya?..
nya pami kitu mah atuh..
hayu atuh..(hayu naon?)
hayu urang ngobrol...
sugan weh tiasa...giggle giggle (tiasa nganggo basa sunda)

nya sok atuh ngarah tiasa nyarios sunda anu sae,,
kitu pan?
confused confused

aDissTimey
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 341
Age : 28
Lokasi : wherever my soul alive
Registration date : 02.09.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Muy_Abi on Wed Jan 09, 2008 10:00 am

aDissTimey wrote:
ainKobra wrote:
aDissTimey wrote:Upami dina evaluasi2 sareng forum mah
nyarios nganggo basa sunda tos wajib hukumna,,
upami teu tiasa oge,min. aya 'teh' sareng 'mah' kedah aya..
Ti pengurusna emang ngawajibkeun hal2 nu siga eta,,
alhamdulillah lumayan nerap, ajang kanggo diajar oge..

Nya eta nu teu acan mah,
ngobrol sadidinten nganggo basa sunda..
Sesah!!

study study

sesah.. sesah kitu nya?..
nya pami kitu mah atuh..
hayu atuh..(hayu naon?)
hayu urang ngobrol...
sugan weh tiasa...giggle giggle (tiasa nganggo basa sunda)

nya sok atuh ngarah tiasa nyarios sunda anu sae,,
kitu pan?
confused confused
HAYU ATUH URANG MARI!!! YU

_________________
ayo Revenant!!
HAJAR!!!

Muy_Abi
Jabur
Jabur

Male
Jumlah posting : 1243
Age : 34
Lokasi : .:: dimana ada dirimu ::.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://machmoey.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by aDissTimey on Wed Jan 09, 2008 9:50 pm

Muy_Abi wrote:
aDissTimey wrote:
ainKobra wrote:
aDissTimey wrote:Upami dina evaluasi2 sareng forum mah
nyarios nganggo basa sunda tos wajib hukumna,,
upami teu tiasa oge,min. aya 'teh' sareng 'mah' kedah aya..
Ti pengurusna emang ngawajibkeun hal2 nu siga eta,,
alhamdulillah lumayan nerap, ajang kanggo diajar oge..

Nya eta nu teu acan mah,
ngobrol sadidinten nganggo basa sunda..
Sesah!!

study study

sesah.. sesah kitu nya?..
nya pami kitu mah atuh..
hayu atuh..(hayu naon?)
hayu urang ngobrol...
sugan weh tiasa...giggle giggle (tiasa nganggo basa sunda)

nya sok atuh ngarah tiasa nyarios sunda anu sae,,
kitu pan?
confused confused
HAYU ATUH URANG MARI!!! YU

Ya hayu lah!! Masa ya hayu dong..

aduuh cape dee

ketawa ketawa

aDissTimey
Panitia Pagelaran
Panitia Pagelaran

Female
Jumlah posting : 341
Age : 28
Lokasi : wherever my soul alive
Registration date : 02.09.07

Lihat profil user

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by ainKobra on Fri Jan 11, 2008 8:41 pm

aDissTimey wrote:
Muy_Abi wrote:
aDissTimey wrote:
ainKobra wrote:
aDissTimey wrote:Upami dina evaluasi2 sareng forum mah
nyarios nganggo basa sunda tos wajib hukumna,,
upami teu tiasa oge,min. aya 'teh' sareng 'mah' kedah aya..
Ti pengurusna emang ngawajibkeun hal2 nu siga eta,,
alhamdulillah lumayan nerap, ajang kanggo diajar oge..

Nya eta nu teu acan mah,
ngobrol sadidinten nganggo basa sunda..
Sesah!!

study study

sesah.. sesah kitu nya?..
nya pami kitu mah atuh..
hayu atuh..(hayu naon?)
hayu urang ngobrol...
sugan weh tiasa...giggle giggle (tiasa nganggo basa sunda)

nya sok atuh ngarah tiasa nyarios sunda anu sae,,
kitu pan?
confused confused
HAYU ATUH URANG MARI!!! YU

Ya hayu lah!! Masa ya hayu dong..

aduuh cape dee

ketawa ketawa

plis dong... masa plis lah... aduuh aduuh dagor dagor ketawa ketawa

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by manguing on Fri Jan 11, 2008 10:04 pm

tah jadina kumaha. Tos aya aksina teu acan.Atanapi karek wacana hunkul iyeu teh.
sok atuh dang ding lah maenya we dang ding dong (daaang...ding dong)
rollface2 bounce rollface2 bounce

_________________
Bila kata tak lagi bermakna lebih baik diam saja
Bila diam tak lagi bermakna lebih baik tidur saja

manguing
BMA
BMA

Male
Jumlah posting : 739
Age : 39
Lokasi : payuneun monitor
Registration date : 09.05.07

Lihat profil user http://sareupna.multiply.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by ainKobra on Thu Jul 24, 2008 1:58 am

hayu ah urang teraskeun bahasanana kanu langkung ageung deui..
sook atuuh..
basa sunda.. basa sunda... basa sunda... karunya pisaaan maneh nya.. geus ditinggalkeun kunubogana.. da nu boga na ge asa teu ngarasa.. ieu teh milik aink atawa lain nya.. taah.. eta sih cigana.. basa sunda....

_________________
PLGD apa lu mau gw ada

Sesungguhnya kehidupan dunia hanyalah permainan dan sendagurau. Dan jika kamu beriman dan bertaqwa, Allah akan memberikan pahala kepadamu dan Dia tidak akan meminta harta-hartamu. (QS.47:36).

ainKobra
Staff Pengurus
Staff Pengurus

Male
Jumlah posting : 492
Age : 30
Lokasi : .:luhurgunungnyanghareupkakulon duapuluhtilusetengahdarajatkakaler:.
Registration date : 21.04.07

Lihat profil user http://ainkobra.blogspot.com

Kembali Ke Atas Go down

Re: Basa Sunda di LSS

Post by Sponsored content Today at 4:38 pm


Sponsored content


Kembali Ke Atas Go down

Halaman 2 dari 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Anda tidak dapat menjawab topik